POLICAJCI MUP-A ZDK NA NOGAMA: KADA SAM MU PRIŠAO, JOŠ JE DISAO

Sve raspoložive ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona su na nogama i tragaju za akterima pucnjave koja se dogodila u zeničkom naselju Jalija, gdje je ranjena jedna muška osoba.

Kako je potvrđeno iz policije, jedna osoba je usljed zadobivenih povreda prevezena na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica. 

  • Policija je na nogama i na više lokacija traga za osobama koje su učestvovale u pucnjavi – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Iz policije je potvrđen identitet povrijeđenog Zeničanina – radi se o J.H. (38), koji je životno ugrožen

Jedan od očevidaca svjedočio je obom obračunu.  Svega nekoliko metara ispred njegovog prozora odvijala se drama.

Ilustracija
  • Razgovarao sam sa snahom na telefon, kada sam čuo da su ispaljena tri pucnja. Istrčao sam, bos. Zatim se čuo vrisak, a potom još tri pucnja – priča on.

Odmah je, kaže, prišao muškarcu koji je ležao u lokvi krvi, piše Avaz.ba.

  • Vidio sam da je ranjen u predjelu leđa i pluća. Doktor iz susjedne zgrade pozvao je hitnu, drugi komšija je donio vodu, a odmah je došla i policija – govori on.

Ističe da su se neposredno prije pucnjave na košu igrališta igrala djeca, a samo što su se razišli uslijedila je drama.

  • Kada sam mu prišao, još je disao. Nadam se da će preživjeti – govori očevidac pucnjave.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SKANDAL U SVLAČIONICI POZNATOG KLUBA: TRENER DOBIO OTKAZ ZBOG VEZE S...

0
Menadžer engleskog ženskog fudbalskog kluba Leicester City Women Willie Kirk (45) dobio je otkaz nakon što je istraga otkrila da je prekršio kodeks ponašanja.