POLICIJA O PEDOFILU: ‘BIO JE PIJAN KADA JE POKUŠAO CURICU ODVUĆI IZ PARKA. SPASILI SU JE PRIJATELJI’

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske stanice Dubrovnik 45-godišnjak je osumnjičen za krivčno djelo protupravnog oduzimanja slobode u pokušaju.

Sumnjiči se da je u večernjim satima u srijedu, prvo verbalno, a potom i silom pokušao odvesti djevojčicu, koja se u tom trenutku nalazila u parku na Batali u Dubrovniku, do svog stana koji se nalazi u blizini.

Odustao je kada su došli njeni prijatelji koji su pozvali policiju. Muškarac je vrlo brzo uhapšen, već u 22,45 sati, kada je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,83 g/kg, saopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je uz krivičnu prijavu, kasno sinoć, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Danas je doveden pred sudca istrage čijom mu je odlukom određen istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnostima koje upućuju na to da bi čekajući završetak istražnog krivičnog postupka mogao nastaviti s vršenjem ovakvih ili sličnih, težih krivičnih djela.

Općinsko državno tužilaštvo smatra da postoji osnovana sumnja da je počinio krivčno djelo protupravnog oduzimanja slobode (članak 136. stav 3 KZ-a) djevojčici od 14 godina. Na svu sreću kratko. Za ovo krivično djelo, s obzirom da je počinjeno prema djetetu zapriječena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Pred istražnog sudca dovest će se četiri, pet svjedoka od 14 do 15 godina koji su tu večer bili s djevojčicom u parku.

Nakon toga će se održati novo saslušanje i donijeti odluka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE