POLICIJA ZAPLIJENILA 45 AUTOMOBILA ZBOG ILEGALNOG UTRKIVANJA: POGLEDAJTE LUDILO NA ULICI

Desetine superautomobila na jednom mjestu prizorom prije podsjećaju na hotelski parking u Monaku ili izložbe skupih super automobila. Međutim, kako se ispostavilo, u ovom slučaju je bila riječ spektakularne akcije koju je izvela hongkonška policija.

Reuters izvještava o neobičnom događaju koji se dogodio 21. februara 2021. godine kada je u ranim jutarnjim časovima Lokalna policija zaprimila prijavu o velikoj grupi automobila koja su se utrkivala na jednoj od brzih cesta u gradu.

Nekoliko je osoba blokiralo bočni saobračaj, da vozači ne bi bili primorani na usporavanja. Kako se ispostavilo, u ovoj ilegalnoj utrci je učestvovalo čak 45 superbrzih automobila. Među njima su bili modeli kao što su Lamborghini Aventador , Nissan GT-R, Mercedes-AMG GT te mnogi Porsche i Ferrari.

Neki članovi grupe već su od ranije bili poznati policiji koja se mjesecima bori sa problemom opasnih vozača koji remete noćni red i mir u gradu, piše Automobili.ba.

Lokalna policija žali se na porast broja učesnika ilegalnih utrka. To je sve ozbiljniji problem. U 2020. godini samo u Hong Kongu zabilježena su 139 takva incidenata – 40 više nego 2019. godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UPOZORENJE METEOROLOGA: VEČERAS OPASNOST OD MRAZA, SAMO JEDAN DIO BIH IMAT...

0
- Opasnost od mraza! Naredna noć, jutarnji sati subote donose lokalno prizeman do slab mraz. Najviše na udaru istok Bosne, područje Podrinja.