POLICIJI SE JAVILO SKORO 100.000 ŽENA LUDIH ZA ODBJEGLIM PROVALNIKOM: JURILO GA POLA GRADA

Britanska policija uhapsila je osuđenog provalnika Jonathana Cahilla, čiji su snimak na društvenim mrežama objavili prošle sedmice u nadi da će ga vratiti u zatvor nakon sumnje da je prekršio uslovnu slobodu.

On je izazvao više od 95.000 komentara, uglavnom od žena koje su se nudile da mu pomognu u pronalaženju – ali, iz drugačijih razloga.

  • Tata, ja sam zaljubljena u kriminalca – napisala je jedna od žena, dok je druga žena poručila kako ima lisice.

Neki od drugih komentara bili su:

  • Ako ga pronađem, mogu li ga zadržati?”, “Koji je njegov zločin? Slamanje srca?”, “Trebalo bi ga biti lako pronaći, pola žena u West Yorkshireu ga sada juri”…

U vrijeme kada je njegova slika postala viralna, suočavao se sa pet optužbi zbog oružja, a jedan od zaposlenika policije ga je nazvao “jednim od najviše nasilnih kriminalaca u ovom području”.

Jedno vrijeme je Cahill radio i kao model.

Policija je zbog silnih komentara morala izbrisati cijelu objavu, samo su kasnije objavili da je priveden i da se nalazi u zatvoru – bez objave slike.

Iako policija nije komentarisala ove komentare, analitičar društvenih medija Matt Navarra rekao je kako je fascinacija takvim muškarcima, uprkos tome što su kriminalci – “čudan fenomen”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.