PORUKA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KS: RUKAVICE NISU ZAMJENA ZA PRANJE RUKU

Ministrica komunalne i privredne infrastrukture u Kantonu Sarajevo Nihada Glamoč je poručila na press konferenciji da će biti izvršena dezinfekcija haustora u cilju suzbijanja COVID-19.

  • U toku dana će se donijeti naredba da počne dezinfekcija stubišta u zgradama – rekla je dodavši da će se ta mjera primijeniti već 25. marta.

Iz kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo su poručili da se prate osobe kojima je izdato rješenje o samoizolaciji. Kako je rečeno, među njima je i 110 osoba koje su bile na obilježavanju godišnjice postojanja preduzeća Igman i Konjica.

Još jednom su apelovali stanovništvu da postoji fizička distanca i da se vodi računa o higijeni.

  • Rukavice nisu zamjena za pranje ruku – naglašeno je.

Građani su zamoljeni da imaju razumijevanja za medicinske radnike.

Direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo Kemal Cacan tvrdi da se nastoji što učestalije raditi dezinfekcija javnog prostora.

  • Svi mostovi, rukohvati, Željeznička stanica, terminal na Ilidži su dezinficirani – kazao je.

Pozvao je da se radno vrijeme uskladi s policijskim satom i da građani budu disciplinovani.

  • Bosna i Hercegovina se brani na hrvatsko-italijanskoj granici. Kanton Sarajevo se brani kod Bihaća –  smatra Cacan.

Direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović je izjavio da je postoje dovoljne količine voda i da je ona čista u propisanim granicama.

  • Prečistač na Butilama radi jako dobro… Mogu se desiti u toku dana prekidi, ali se to dešava samo gdje se vrše radovi. Radove vršimo samo tamo gdje je to nužno, gdje su vidljiva i gdje su veća isticanja vode. Pozivam građane da nas prate preko web i Facebook stranice –  kazao je.

Kantonalni premijer Mario Nenadić je podsjetio da se generalne odluke donose na nivou Federacije i da su, kako je rekao, kantoni dužni da primjenjuju te odluke.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

RUKOVODSTVO PARLAMENTA FBIH POZVALO POLICIJU DA ISTRAŽI KO JE TVORAC FALSIFIKATA

0
Povodom lažnih informacija koje su se pojavile na memorandumima Parlamenta FBiH i radnih tijela Parlamenta a u kojima se poziva na sukobe, rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH poručilo je građanima da ne vjeruju tim informacijama.