Svjetski je dan pošte. Obilježava se od 1874. godine kada je osnovana Svjetska poštanska unija.
Od tada do danas promijenilo se mnogo, ali ne i misija ljudi zaposlenih u ovom sektoru. Upravo oni su najveći ponos i naše BH Pošte, rekao je direktor Mirsad Mujić, naglasivši kako je prošla godina bila najuspješnija za BH Poštu.
Ove godine nešto drugačije. Poslovanje u okolnostima pandemije odrazilo se na ideje i planove kompanije, ali najvažnije je da niko od uposlenika nije izgubio posao.
Posjetili smo ih rano jutros i zabilježili kako izgleda njihov radni dan. Zavirili smo i u poštanske torbe koje su sada uglavnom pune računa. Razglednice i pisma skoro niko više i ne šalje.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.
Glavni vanjskotrgovinski partner BiH je i dalje EU sa 65,3 posto učešća u ukupnom bh. obimu robne razmjene, jedan je od zaključaka petog sastanka Pododbora za trgovinu, industriju, carinu i oporezivanje koji je održan danas putem video-konferencije.
Njemačka je odbacila ideju prekrajanja granica na zapadnom Balkanu duž etničkih linija i ideja je "vraćena u fioku", kazao je danas njemački šef diplomatije Heiko Maas.
Ljubitelji buranije svakako ne propuštaju sezonu ovog povrća koje može biti odličan prilog uz bilo koje glavno jelo, ali i obrok sam za sebe. Iako su mnogi navikli pržiti ili kuhati buraniju, možete je spremiti i u pećnici, brzo i lako.