SASTOJCI
Za tijesto
5 jaja
2 dl vode
150 g margarina
2 dl brašna
sol
Žuta krema
3 vanilija pudinga
1 l mlijeka
250 g margarina
8 kašika šećera
Bijela krema
200 ml slatkog vrhnja za šlag
200 g kravljeg sira
5 kašika šećera u prahu
1 konzerva kompota od breskve
PRIPREMA
Prokuhajte vodu s margarinom. Kada se margarin otopi, dodajte brašno i miješajte sve zajedno na vatri oko 3 minute. Maknite s vatre te ubacite jedno po jedno jaje i miksajte.
Dobivenu smjesu podijelite na pola za dvije kore. Prvi dio premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta. Isti postupak ponovite s drugom korom.
Krema – skuhajte pudinge sa predviđenom količinom mlijeka i šećera te, kada se ohladi, dodajte margarin koji ste prethodno izradili.
Za bijelu kremu mikserom dobro izradite sir i posebno ulupajte šlag. Potom pomiješajte sir, šlag i šećer u prahu.
Pripremite kolač na način da se prvo slaže kora, žuta krema, voće iz konzerve, bijela krema i druga kora na kraju. Ostavite kolač prije posluživanja da se ohladi u hladnjaku.
Prijatno!
Video pogledajte i OVDJE.