POSLASTICA SAVRŠENOG UKUSA: KUGLOF SA MAKOM I GROŽĐICAMA

Vikend je idealno vrijeme za jednostavnu i brzu poslasticu, fantastičnog ukusa.

U nastavku pogledajte recept za ukusan kuglof kojeg će svi zavoljeti

Sastojci:

125g brašna

125g gustina

200g šećera

250g maslaca ili margarina

4 jaja

1/2 vrećice praška za pecivo

1 vanilin šećer

2-3 kašikice ruma

prstohvat soli

100g mljevenog maka

50g grožđica

Za ukrašavanje:

čokolada za kuhanje

čokoladne mrvice za posipanje

Priprema:

Prvo izraditi maslac, a zatim dodati šećer, vanilin šećer i rum. Dodavati jedno po jedno jaje te prethodno pomiješano brašno s gustinom, praškom za pecivo i soli. Na kraju dodati grožđice. Tijesto podijeliti na dva dijela, jedan dio izliti u namašćen kalup, a u drugi umiješati mak i izliti na prvi dio smjese, piše petit.life.

Peći 65 – 75 minuta na temperaturi od 160°C. Pustiti da odstoji 10 minuta, a zatim izvaditi kuglof i ostaviti da se ohladi do kraja.

Prema želji kuglof možete preliti čokoladnom glazurom i posipati čokoladnim mrvicama.

Uživajte!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE