SASTOJCI
600 g glatkog brašna
50 g suhog kvasca
2 kašike šećera
150 g maslaca
3 dl mlijeka
1 jaje
3 žumanca
1/2 naribane kore limuna
marmelada od marelice
ulje
PRIPREMA
Kvasac pomiješamo s kašikom brašna, šećera, 1 dl toplog mlijeka i pustimo da se digne (otprilike 20 minuta).
Preostalo brašno razradimo sa maslacem (koji se opustio na sobnoj temperaturi), dodamo ribanu limunovu koricu, žumance, jaje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko.
Tijesto dobro izradimo i pustimo da se diže otprilike 40 minuta. Premijesimo ga i razvaljamo na debljinu 1 cm.
Većom okruglom šoljicom ili sl. izrežemo krugove te na svaki drugi stavimo malo marmelade od marelice i prekrijemo sa praznim. Spojimo tijesta i izrežemo višak. Tako dobivene oblike pustimo da se dižu još pola sata.
Pržimo u dubokom vrućem ulju tako da u vruće ulje stavimo prvo gornju stranu i pržimo poklopljeno do željene boje, a zatim okrenemo na drugu stranu i pržimo otklopljeno (da nam se ispržena strana ne upari).
Prije serviranja, krofne posipamo šećerom u prahu.
Prijatno!