SASTOJCI
8 palačinki
800 g mlade blitve
50 g naribanog parmezana
3 čehna bijelog luka
1 glavica luka
20 g maslaca
250 ml milerama
1 prstohvat muškatnog oraščića
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Blitvu očistimo, operemo i ocijedimo, bijeli luk narežemo na listiće, a luk nasjeckamo.
U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk i listiće bijelog luka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
Čim bijeli luk zamiriše, dodamo blitvu i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
Nakon 6-7 minuta pirjanja, tavu maknemo s vatre i pričekamo da se sastojci ohlade.
Zatim dodamo polovicu milerama i polovicu naribanog parmezana, muškatni oraščić, začinimo solju i biberom te dobro izmiješamo.
Dobivenom mješavinom nadjenemo palačinke, savijemo ih i premjestimo u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.
Potom u zdjelicu s preostalim mileramom dodamo preostali parmezan, promiješamo i dobivenom smjesom premažemo palačinke.
Tako pripremljene palačinke stavimo peći 20-ak minuta na 180°C.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.