POTJERNICA ZA RASIMOM KOJI JE NA ALIPAŠINOM POLJU IZAZVAO POŽAR U ZGRADI I POBJEGAO

Sarajevska policija je, prema naredbi Općinskog suda Sarajevo, raspisala 24. januara potjernicu za Rasimom Muratovićem (70), koji se sumnjiči za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s izazivanjem opće opasnosti.

U slučaju korisnih saznanja građani se mole da obavijeste MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar, na broj telefona 122.

Muratović se tereti za izazivanje požara u svom stanu na četvrtom spratu zgrade u sarajevskoj ulici Ante Babića na Alipašinom Polju. Zbog toga je bio i uhapšen u novembru 2017. godine, kada se desio požar. 

MUP KS

On je tada i sam bio povrijeđen, a u policiji je kazao da je htio da podgrije ili skuha nešto na maloj plinskoj boci, koja se prevrnula i pala na pod.

Kritičnog dana kada je požar buknuo, Muratović je išetao iz stana i nije na vrijeme alarmirao pomoć niti je pozvao ostale komšije da izađu iz stanova.

Avaz

Veliki broj policijskih, vatrogasnih i medicinskih ekipa učestvovao je u spašavanju i evakuaciji porodica iz 75 stanova.

Usljed udisanja ugljenmonoksida i opekotina, povrijeđeno je sedmero građana, od kojih troje djece, te 11 policajaca i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

USKORO NAM STIŽE SPEKTAKL NA NEBU KOJI SE VIĐA SAMO JEDNOM...

0
Nebeski ples između dvije zvijezde udaljenih 3,000 svjetlosnih godina rezultirat će tako jarkom eksplozijom koja će se danima moći vidjeti golim okom, rekli su u petak, 29. marta, astronomi sa Univerziteta Nottingham Trent.

OGROMNE GUŽVE NA VRANDUKU!