POTONUO POZNATI PLUTAJUĆI RESTORAN U HONG KONGU

Poznati plutajući restoran koji je bio jedna od znamenitosti Hong Konga potonuo je nekoliko dana nakon što je odvučen tegljačima iz luke u kojoj je radio gotovo 50 godina.

Riječ je o restoranu Jumbo koji se prevrnuo u Južnom kineskom moru dok je bio na putu na nepoznatu lokaciju, saopćila je kompanija Aberdeen Restaurant Enterprises. Žrtava u ovom incidentu nije bilo, kao ni povrijeđenih.

Restoran je zatvoren u martu 2020. godine zbog pandemije koronavirusa, a vjeruje se da je do tog trenutka Jumbo posjetilo više od tri miliona gostiju uključujući kraljicu Elizabetu, Toma Cruisea i Richarda Bransona.

Također, restoran se pojavio u nekoliko filmova, no pandemija mu je zadala fatalan udarac. Eksperti su angažovani kako bi izvršili inspekciju restorana prije putovanja, nakon čega su dobijene sve potrebne dozvole. Plutajući restoran je trebao ostati na nepoznatoj lokaciji dok je čekao novog upravitelja, ali je potonuo u nedjelju blizu otoka Paracel nakon što je u njega počela prodirati voda.

  • Na mjestu potonuća dubina iznosi više od hiljadu metara, zbog čega je veoma teško raditi na spašavanju”, saopćila je pomenuta kompanija.

Restoran je godinama imao finansijske probleme, a pandemija je bila posljednja kap koja je prelila čašu. Jumbo navodno nije bio profitabilan od 2013. godine te je bilježio velike gubitke.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE