POTPISAN SPORAZUM O REKONSTRUKCIJI ATLETSKE STAZE NA STADIONU ‘HAKIJA MRŠO’ U VOGOŠĆI

U sali Općine Vogošća danas je potpisan Okvirni sporazum o rekonstrukciji atletske staze na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći. Sporazum je potpisan između Općine Vogošća kao investitora i firme „Mibral“ d.o.o. kao izvođača radova. Ukupna vrijednost projekta je 701.972,24 KM (sa uključenim PDV-om).

Sporazum se potpisuje na tri godine, međutim kako je najavljeno da bi potrebna sredstva mogla biti obezbijeđena u 2020.godini očekivano je da cijeli projekat bude završen tokom ove godine.

Sredstva su obezbijeđena od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i to iz budžeta za 2019.godinu 150.000,00 KM i iz budžeta za 2020.godinu 500.000,00 KM. Ostatak sredstava obezbjeđuje Općina Vogošća.

Planirani radovai podrazumjevaju: skidanje trenutne betonske podloge, postavljanje drenaže, nivelisanje i asfaltiranje staze, uređenje odvodnog kanala i postavljanje ivičnjaka te postavljanje tartana na svim površinama.

Iako projekat zvanično nosi naziv rekonstrukcija atletske staze u okviru ovog projekta biće rekonstruisana i izgrađena potrebna infrastruktura za sve atletske discipline.

Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da se na ovaj način obezbjeđuju uslovi za dalji razvoj atletike kao baznog sporta u Vogošći te se daje podrška Atletskom klubu „Vogošća“ koji bilježi značajan rast članova i sve značajnije uspjehe. Pored toga i u estetskom smislu ovaj stadion će biti svojevrsni podstrek Fudbalskom klubu „Unis“ koji će na njemu u novoj sezoni igrati utakmice u višem rangu takmičenja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE