POTPISAO JE ZA BARCELONU I PORUČIO: NE ZOVITE ME DEPAY, NIKADA NEĆU OPROSTITI OCU

Barcelona je konačno dovela najveću želju trenera Ronalda Koemana.

Memphis Depay, 27-godišnji krilni napadač reprezentacije Nizozemske (66 nastupa, 27 gola i 23 asistencije), koju predvodi na Euru, napokon je potpisao za klub čiji ga je trener pokušavao dovesti oba prethodna prijelazna roka.

Zbog inzistiranja da igra za Barcelonu, i to pod sunarodnjakom i bivšim selektorom, Depay je po isteku ugovora s Lyonom pristao na značajno smanjenje plaće u odnosu na to koliko bi inače tražio.

Koeman je pak od preuzimanja Barcelone prošlog ljeta ultimativno tražio Depaya. U njegovoj viziji nove Barcelone on je ključni igrač kako bi ekipa doživjela napredak u kvaliteti i klasi. Depay je jako efikasno lijevo krilo, sposoban igrati i kao špica.

Međutim, Depay je odmah po potpisu za Barcelonu poručio kako nipošto ne želi da mu na dresu piše prezime, nego ime Memphis.

Dodao je i da prilikom obraćanja njemu insistira da ga se nipošto ne oslovljava prezimenom, nego imenom.

To je odlučio još 2012. kako bi prekinuo sve veze s ocem Dennisom Depayem, Gancem koji je njega i majku, Nizozemku Coru, napustio kada je Memphis imao četiri godine kako bi zasnovao porodicu s drugom ženom.

  • Nikad mu neću oprostiti. Ne zovite me Depay, zovite me Memphis. Ne želim reći što se događalo kod nas doma jer ne želim da se neki ljudi zbog toga srame. Tako će i ostati jer sam ja već krenuo dalje. On je više puta pokušao kontaktirati me, ali razdor je nepopravljiv. Nemam odnosa s njim niti s njegovom porodicom i tako će i ostati.”

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.