POTRAGA ZA PORODICOM DJEVOJKE KOJA JE ODBILA DA SE UDA: ZA NJENIM TIJELOM SE JOŠ TRAGA

Italijanska policija traga za porodicom i rođacima 18-godišnje devojke zbog sumnje na ubistvo, nakon što je nestala iz porodičnog doma na sjeveru Italije.

Policija je rekla da je porodica Saman Abas tražila od nje da ode u Pakistan zbog ugovorenog braka, što je ona odbila, prenosi BBC.

Njen rođak Ikram Ijaz je uhapšen u Francuskoj i izručen Italiji, dok policija traga za njenim ujakom i još jednim rođakom.

Mediji su prenijeli da su njeni roditelji navodno pobjegli u Pakistan.

Tužioci su svih petoro osumnjičili za njeno ubistvo, iako tijelo još uvijek nije pronađeno.

Govoreći za italijanske medije nakon nestanka djevojke, njen otac je tvrdio da je otputovala u Belgiju.

Prema italijanskim medijima, Saman je živjela pod zaštitom socijalne službe od oktobra, ali se krajem aprila vratila u porodični dom u blizini Parme.

Tužilac Izabela Čiesi je rekla da vlasti vjeruju da je na prevaru vraćena kući. Rekla je da se nije nadala pozitivnom ishodu slučaja, koji je opisala kao ubistvo s predumišljajem.

Policija od početka maja traga za njenim tijelom i pretražuje poljoprivredno zemljište u blizini kuće.

Nadležni su objavili i fotografiju sa nadzorne kamere od 29. aprila – dan prije nego što je ubijena, vjeruju vlasti.

Na fotografiji se vide trojica osumnjičenih kako hodaju sa lopatama, trakom i plavom torbom.

Na drugom snimku slijedećeg dana vidi se nestala djevojka kako napušta kuću sa roditeljima.

Prošle sedmice je italijanski savez islamskih zajednica (UCOII) izdao fetvu kojom se odbijaju prinudni brakovi kao odgovor na nestanak Saman Abas, prenosi Kurir.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE