POTRESNA ISPOVIJEST ZARAŽENOG KORONOM: JA SAM DONIO VIRUS U SVOJU PORODICU, SUPRUGA MI JE PREMINULA

Na odjeljenje pulmologije Kliničkog centra Srbije koje je u vrijeme virusa korona postalo kovid bolnica do sada je primljeno čak 490 bolesnika.

Ovi pacijenti upućuju se sa Infektivne klinike, a u zavisnosti od kliničke slike svoje liječenje nastavljaju na odjeljenju, poluintenzivnoj i intenzivnoj jedinici.

Jedan od pacijenata koji boravi tamo, a sada se uspješno oporavlja imao je veoma snažnu i tešku poruku za sve, a priču o virusu podijelio je iz ličnog iskustva.

Naime, čovjek koji se sada nalazi pri kraju svog boravka na Kliničkom centru poručio je da je ovaj virus potrebno vrlo ozbiljno shvatiti.

  • Ovo mora vrlo ozbiljno da se shvati da ne biste došli u situaciju kao ja. Ja sam taj koji je vjerovatno donio koronu u svoju porodicu. Cijela porodica je bila hospitalizovana i to je bio nevjerovatan stres za mene – rekao je on.

Na sreću njegova djeca su sada na kućnom liječenju, međutim, nisu svi članovi porodice istrajali u ovoj borbi.

 Nažalost, supruga je imala propratne bolesti i preminula je – rekao je on i ponovio poruku:

  • Virus mora vrlo ozbiljno da se shvati jer je veoma opak.

On se zahvalio ljekarima na brizi i istakao da su uložili nevjerovatan trud.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.