POTVRĐENO NAKON SJEDNICE ŠTABA: ZBOG ALARAMANTNE SITUACIJE MOGUĆE PONOVNO ZATVARANJE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je objektivno očekivati povećan broj zaraženih COVID-19 jer su se mnogi ljudi opustili iako epidemija nije stala, te da je moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata.

On je istakao da će danas kontrolni organi, policija i komunalna policija upozoravati jer su se mlađi okupljali u lokalima i ugostiteljskim objektima u većem broju od onog koji je Institut za javno zdravstvo propisao.

  • Ako se to nastavi doći će do zatvaranja objekata jer je činjenica da se ovo sve još dešava u proglašenoj epidemiji – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 14, oporavljeno je 44, a 12 preminulo. U kućnoj izolaciji je 36 osoba, a 1.933 su izašla iz zdravstvenog nadzora.

 On je najavio kolektivnu dezinfekciju, prije svega u mjesnim zajednicama gdje počinju raditi kulturno-umjetnička društva, a nakon toga će biti obaveza korisnika prostora da vrši dalju dezinfekciju.

On je ponovio da su aktuelne mjere Štaba za vanredne situacije RS na snazi do 22. juna, a da će odluke o postupanju nakon toga datuma, takođe, donijeti Republički štab

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.