KCUS SE DEFINITIVNO NE MOŽE SAM BORITI SA KORONOM: POVEĆAO SE BROJ UPOSLENIKA NA BOLOVANJU

Tokom noći na KCUS-u testirano je ukupno 497 uzoraka na koronavirus. Kako nam je potvrdila generalna direktorica ove zdravstvene ustanove prof. dr. Sebija Izetbegović ponovo je najviše zaraženih iz Kantona Sarajevo 109.

  • Slijedi Goražde sa 15, Fojnica 13, Olovo i Žepče po 3, Zavidovići šest i Maglaj četiri – kazala nam je prof. dr. Izetbegović.

Kako je istaknula veliki problem u funkcionisanju KCUS-a jeste veliki broj zdravstvenih radnika koji su na bolovanju, te da se taj broj povećao u odnosu na jučer.

  • Imamo 478 uposlenika koji su na bolovanju. Od toga je 275 osoba zbog koronavirusa, potvrđenih je 185 slučajeva zaraze, a u izolaciji je 90 uposlenika – kazala je Izetbegović.

Podsjećamo, u intervju za Vijesti u 7 Hayat TV sinoć je direktorica Izetbegović kazala da je 457 uposlenika na bolovanju, što u prevodu znači da se danas taj broj i povećao.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRVI SNIMAK PADA RUSKOG BOMBARDERA: ISPALIO RAKETE NA UKRAJINU, PA SE...

0
U ruskoj regiji Stavropolj srušio se borbeni avion, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.