POVEO SAM JE U NJEMAČKU KAD NIKO NIJE SMIO! BRAČNI PAR VEĆ 55 GODINA U LJUBAVI: ZANIMLJIVA PRIČA IZ ZIMSKE KUHINJE

Najgledanija emisija Hayat TV Zimska kuhinja našim gledocima svakim radnim danom od ponedjeljka do četvrtka u dobro znanom terminu od 18 sati donosi zanimljive priče i sagovornike.

U jednoj od ovosedmičnih emisija emitovana je krajnje interesantna i neobična ljudska sudbina bračnog para u trećoj životnoj dobi.

Ađul Topčagić iz Pribave kod Gračanice pripada generaciji iskusnih radnika sa respektabilnim stažom u inostranstvu, ali se ujedno može pohvaliti bogatstvom u vidu brojne i uspješne porodice.

Hazima Topčagić, njegova snaha, bavi se proizvodnjom domaćih kiselih paprika i krastavica.

Kao domaćin kuće, Ađul svako snahino jelo smatra specijalitetom samim po sebi.

  • Nisam izbirljiv i volim sve što pravi. Šta god stavi u tanjir, meni je ukusno. Radio sam svojevremeno u Osijeku kao građevinski radnik – ističe na početku našeg razgovora.

O svom neobičnom imenu kaže da ga je dobio po poginulom amidži, a u prevodu znači bijela ruža.

Njegova supruga mu je vjerna podrška već pet i po decenija.

  • Dobili smo i unuče, djed me sluša evo već 55 godina koliko smo u braku. Pomaže mi u kuhinji, gledamo vašu emisiju, pa nam daje inspiraciju. Unuci se isto tako snalaze u kuhinji.
  • Da nije lijepa, ne bi bila kod mene – dodaje Ađul u šali.

Radni vijek je proveo u nekoliko zemalja, ali ga je ljubav prema Bosni vratila u Gračanicu.

  • Od 1969. godine sam radio u Njemačkoj živeći zajedno sa suprugom, da bi se onda vratio u Jugoslaviju. Potom odlazim u Osijek, pa se vraćam u Gračanicu i stičem penziju – opisuje Ađul.
  • Prije je bio običaj da snaha bude uz svekra i svekrvu. Nije se moglo udaljavati kao danas, a onda me djed odveo sa sobom 2,5 godine u Njemačku među prvima iz ovog kraja što je tad abilo nepojmljivo – pojašnjava nena.

Video pogledajte OVDJE.

(Mirza Imamović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE