POZNAT IDENTITET MUŠKARCA KOJI JE SILOVAO DJEVOJKU S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Općinski sud u Livnu odredio je jednomjesečni pritvor 43-godišnjem V.A. iz Glamoča koji se sumnjiči za silovanje 19-godišnje djevojke s poteškoćama u razvoju.

Kako navodi Tužilaštvo Livanjskog kantona, V.A. se tereti da je 14. decembra oko 1:30 sati u naselju Gornji Hasići, u alkoholiziranom stanju u kući u kojoj živi, silovao M.S. uz upotrebu sile.

Pritvor mu je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi utjecao na svjedoke, odnosno pokušao prikriti, uništiti ili zamijeniti dokaze, kao i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela. Pritvor je određen i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Slučaj je prijavila njena rodbina kod koje je M.S. bila u posjeti. Ginekološkim pregledom potvrđeno je da je djevojka silovana.

Istraga u ovom predmetu je u toku. U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DENNIS GRATZ BI MOGAO BITI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE CENTAR? IZETBEGOVIĆ:...

0
Dennis Gratz (DF) bi mogao biti kandidat za načelnika općine Centar u Sarajevu, glasi informacija koja se sve češće spominje u javnosti kao opcija.