POZNATI DETALJI HAPŠENJA BIVŠE SEKRETARKE MUP-A SRBIJE: DOVODI SE U VEZU SA BELIVUKOM

Sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Dijani Hrkalović, saopćeno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopćenju, njoj se na teret stavlja da je počinila produženo krivično djelo trgovina utjecajem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u petak uvečer da je policija privela Hrkalović, navodeći da se radi o dokazima nadležnih u vezi “ubistva na šinama” u Beogradu. Radi se o ubistvu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine.

Zbog ubistva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.

Kako izvor Kurira otkriva, operativnim radom koji je sprovođen nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalović, pred zločin koji se dogodio u centru Beograda 30. januara 2017. godine, poslala poruku Belivuku u kojoj je pisalo: “Oni ili mi”.

  • Vođa navijača Partizana u to vrijeme imao je dva mobilna telefona. Jedan je poslije njegovog hapšenja zbog ubistva vještačen, dok je drugi, za koji se saznalo da postoji, policija, uprkos zahtjevu tužilaštva i suda, odbila da pregleda uz obrazloženje da je “telefon neispravan”. Upravo taj telefon, koji je zvanično zaveden kao neispravan, krije povezanost bivše državne sekretarke sa ovim vođom navijača bliskim kavačkom klanu – otkrio je sagovornik Kurira.

Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita krivična djela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnka Službe za specijalne istražne metode, zbog zloupotrebe službenog položaja, javio je BIRN.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.