POZNATI KULINARSKI MAGAZIN OBJAVIO LISTU NAJGORE OCIJENJENIH BH. JELA

Kulinarski magazin Taste Atlas objavio je listu najgore ocijenjenih bosanskohercegovačkih jela.

Na prvom mjestu je gurabija s ocjenom 2,8 od pet. Iako postoje mnoge varijacije ove slastice, najčešće se pravi od jaja, praška za pecivo ili sode bikarbone, putera ili margarina te mliječnih proizvoda poput milerama, jogurta ili mlijeka.

Iza nje je prijesnac (3,1), hercegovačka pita sa sirom. Pravi se od svježeg sira, kajmaka ili pavlake, jaja, mlijeka, brašna, ulja, soli i praška za pecivo.

Slijede buranija i sogan-dolma (3,4), popara i orašnice (3,5). Spomenuti sitni kolačići se prave od samo tri sastojka – bjelanjaka, šećea i oraha.

Dalje na listi su kadaif, sutlijaš, kalja (3,6), tufahija, hurmašica, begova čorba, ružice (3,7), japrak, bosanski lonac, tuzlanski ćevapi, smokvara (3,8) i klepe (3,9).

OVDJE pogledajte cijelu listu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

STRUČNJACI IZ SRBIJE O DODIKOVOM SKUPU: NI BLIZU 50.000, NEMORALNO I...

0
Arhiv javnih skupova, internet stranica koja se bavi analizom javnih okupljanja u Srbiji, ali i u svijetu, izrazio je zaprepaštenje procjenom broja učesnika skupa koji je održan jučer u Banjoj Luci, a koju je objavio MUP bh. entiteta RS.