Kod pripremanja gljiva, jedan od ciljeva je da na kraju ne budu previše vlažne. Da biste to postigli, najčešće se savjetuje da ih držite podalje od vode tokom procesa pripreme te da eventualno dodate malo soli kako biste izvukli višak vlage.
No šef Jim Fuller nedavno je gostujući u TV emisiji podijelio potpuno suprotno mišljenje, a čini se da bi mogao biti u pravu.
Na australskoj mreži Channel 9 Jim je ispričao kako uvijek prvo kuha gljive, kuhajući ih dok ne postanu “al dente” – pojam koji se češće koristi kada se priprema tjestenina.
Pojašnjavajući svoj kontroverzni stav, Jim je na Instagramu objavio video u kojem je detaljno opisao način kuhanja, počevši od stavljanja gljiva u veliki wok i dodavanja vode.
– Ono što se događa je da voda iz gljiva ustvari kuha gljive- objasnio je te dodao kako biste ih trebali kuhati dok voda ne ispari.
Video pogledajte OVDJE.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.