POZNATO VRIJEME I MJESTO DŽENAZE HALILU KARAHMETU, RATNOM PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE VOGOŠĆA

Halil Karahmet, veliki čovjek, ratni predsjednik Skupštine Vogošća, koji je u 60. godini preminuo 14. novembra bit će ukopan sutra.

Dženaza će se obaviti u srijedu 18. novembra u 13 sati na mezarju Orlić-Kobilja glava.

Svojim djelovanjem tokom ratnog perioda je ostavio trag jer je dosta pomagao građanima i samom vodstvu ove općine

Rođen je u Rogatici 1960. godine. Osnovnu školu je završio u Vogošći, a srednju u Sarajevu, kao i Mašinski fakultet. 

U jednom od dokumentaraca  ispričao je da je bio zaposlen u UNIS-u do 1992. godine.

  • Bio sam na prvim višestranačkim izborima izabran za odbornika u Općini Vogošća. Bila je među tri najrazvijenije općine u BiH, bilo je vrlo malo nezaposlenih. Godine 1993. preuzeo sam Općinu, a zvanično sam imenovan od predsjednika Alije Izetbegovića 1994. godine – kazao je u dokumentarcu.

U najtežem periodu rata dao je mnogo za svoju Općinu, ali i grad Sarajevo. Upostavio je zajedno sa svojim saradnicima, kako je kazao, jedinstvo između općina Vogošća i Ilijaš.

Pod njegovom incijativom osnovana je i televizija Općine Vogošća kako bi obavještavali građane o ratnim dešavanjima, ali televizija egzistira do dan danas.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE