POZNATOG DAVITELJA IZ KALIFORNIJE ZADAVILI U ZATVORU

Kalifornijski serijski ubica za kojeg se smatra da je zadavio i silovao najmanje sedam žena zadavljen je u državnom zatvoru, saopćeno je jučer.

Stražari su u nedjelju primijetili da Roger Reece Kibbe (81), poznat kao “Davitelj I-5” iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, ne reagira na pozive. Pored njega je bio njegov 40-godišnji cimer, piše ABC News.

Istraga je u toku

Obdukcija je pokazala da je neko Kibea zadavio rukama, kazao je šerif okruga Amador. Istraga je u toku i za sada protiv nikoga nije podignuta optužnica za njegovo ubistvo.

Kibe je prvobitno osuđen 1991. godine zbog davljenja Darcine Frackenpohl, 17-godišnjakinje koja je pobjegla iz svoje kuće u Seattlu. Njeno skoro u potpunosti golo tijelo pronađeno je 1987. godine zapadno od grada South Lake Tahoea.

Služio višestruku kaznu

2009. godine je istražitelj San Joaquin našao nove dokaze koji su povezali Kibbea sa šest dodatnih ubistava u više okruga Sjeverne Kalifornije.

Roger Kibbe je u vrijeme ubistva služio višestruku doživotnu kaznu zatvora.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE