POZORIŠTE MORA BITI SPREMNO ZA PUBLIKU: ‘NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI’

U Pozorištu mladih Sarajevo u srijedu 20. oktobra u 20:00 sati će biti izvedena predstava "Ništa nas ne smije iznenaditi" reditelja Aleša Kurta

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt, Emir Fejzić, Anita Kajasa Memović, Darja Ajvazović, Hana Zrno i Ivona Baković. Scenograf predstave je Vedran Hrustanović, kostimograf je Lejla Hodžić, autor muzike Zlatan Božuta, dizajner Dragomir Križić, a fotograf je Dženat Dreković.

  • Pozorište mora spremiti narod! Stigla odluka! Narod se mora spremiti u slučaju katastrofe. Virusi, bakterije, gasovi, radioaktivne čestice, klimatske promjene, zagađenje zraka, vode, krvi, nuklearne katastrofe, ratovi, biološko oružje, bakterije, gljivice, virusi, mutirani virusi, globalni pad imuniteta… – navodi se u opisu predstave.
  • Sedam glumaca pravi predstavu koja educira ljude kako da se ponašaju u slučaju katastrofe. Ništa ih ne smije iznenaditi. Prvo moraju odlučiti koja katastrofa im najviše prijeti, koja su sredstva borbe protiv, i kako da to da prenesu publici. Svako, vođen vlastitim strahom, vidi katastrofu i borbu sa istom drugačije. Putem različitih drilova (vojnih, evakuacijskih, protivpožarnih, antiterorističkih) svi se zapravo pitaju: Za šta se mi ovo sada spremamo? Sve to služi otkrivanju nerazrješenih drama. Predstava govori prije svega o našem unutarnjem strahu od takvih događaja, o panici, anksioznosti, socijalnoj distanci, trijaži, algoritmima koji upravljaju našim potencijalnim ponašanjem. U pitanu je opstanak i pojednica i šire zajednice. Katastofe donose promjene. Neizvjesnost. Postavljamo sebi i drugima neka osnovna pitanja kao što su: Šta se dešava? Šta ćemo sad? Šta će se desiti sa nama? Da li smo donjeli ispravne odluke? Da li uopće mi donosimo odluke ili to radi neko umjesto nas? – rekao je Aleš Kurt o predstavi.

Broj ulaznica je, bez iznenađenja, ograničen. Ne smije vas iznenaditi to da će Pozorište mladih poštovati upute nadležnih i pridržavanje mjera, a publika se neće iznenaditi što nosi maske, na raspolaganju će biti i sredstva za dezinfekciju.

Bez-iznenađujuću rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572 i 033 205 799, kao i putem naše facebook stranice. Cijena karte je 8KM, a cijena za penzionere i studente je 5KM.

Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12.00 do 14.00 sati i dva sata prije početka predstave.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ŠOK USRED VATIKANA: UHAPŠEN BJEGUNAC, BIO VEOMA BLIZU PAPE FRANJE

0
Italijanska policija uhapsila je prošle sedmice bjegunca iz SAD-a koji je nosio tri sakrivena noža na prepunom Trgu Svetog Petra ispred Vatikana.