PRATIMO DRAMATIČNU SITUACIJU ZBOG POPLAVA: NAJKTIRIČNIJE U TUZLANSKOM KANTONU

Dramatično je u većem dijelu Tuzlanskog kantona!

Velike, neprestalne kišne padavine na području Tuzlanskog kantona podigle su nivo vodotoka do kritičnih tačaka, a u nekoliko mjesnih zajednica zabilježeno je izlijevanje bujičnih voda.

Na putnom pravcu Donja Špionica (Srebrenik) – Srnice (Gradačac) zbog izlijevanja rijeke Tinje saobraćaj je u prekidu i odvija se alternativnim pravcem preko Donje Bukve (Srebrenik).

Rijeka Spreča na potezu od Miričine do Stjepan Polja (Gračanica) poplavila je 20 hektara poljoprivrednog zemljišta, a prema izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite TK na mostu kod Karanovca (Gračanica) vodostaj je iznosio 320,20 centimetara i zbog toga je proglašena redovna mjera odbrane od poplava.

Na području Kladnja najteža situacija je u mjesnoj zajednici Stupari i to naseljima Suha i Dubrava. Rijeka Suha je na nekoliko mjesta poplavila dvorišta, a prijeti i da odnese mostove.

Kako javlja agencija Anadolija, putna komunikacija Šetići – Zvornik na području općine Sapna je također u blokadi zbog poplave, a zbog reaktivacije klizišta u Kraljevićima (Sapna) ugroženo je nekoliko stambenih objekata.

 Kiša u Tuzlanskom kantonu neprestano pada. Vodostaj rijeke Jale koja protiče kroz Tuzlu je također u porastu iz sata u sat. Jala se ulijeva u rijeku Spreču i zbog toga su područja uz te dvije rijeke u opasnosti od poplava.

Ukoliko ne prestanu kišne padavine, predviđa se novi rast vodotoka, a s tim dolaze i besane noći za građane.

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LJUDI BJEŽALI U PANICI, A SCENE SU JEZIVE: MUŠKARAC SE ZAPALIO...

0
Mladić se zapalio u petak poslijepodne u blizini zgrade suda u New Yorku gdje se nastavio odabir porote u kaznenom suđenju bivšem predsjedniku SAD Donaldu J. Trumpu.