PRAVILA SU PRAVILA: VODITELJ NA HRT-U SE, KOJI SE NIJE VAKCINISAO, MORA NOSITI MASKU I DOK JE SAM U STUDIJU

Voditelj na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) Fabijan Kale u četvrtak je vodio emisiju Zagrebačka panorama noseći zaštitnu masku.

Ovaj potez iznenadio je mnoge gledaoce, a fotografija voditelja s maskom ubrzo se proširila društvenim mrežama.

Tragom ovoga, mediji u Hrvatskoj provjerili su sa HRT-om zašto je njihov voditelj emisiju vodio sa zaštitnom maskom FFP2 dok je u studiju bio samo on.

Iz HRT-a odgovorili da je riječ o novim pravilima koja su u četvrtak stupila na snagu na HRT-u.

  • Prema Odluci o pravilima ponašanja na Hrvatskoj radioteleviziji za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, koja je na snazi od 4. novembra 2021., svi nevakcinisani i oni koji nemaju valjanu covid potvrdu, a to se odnosi i na voditelje i na goste emisija, moraju nositi zaštitne FFP2 maske – poručuju s HRT-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NAJAVLJENO ZATVARANJE DIONICE NA AUTOPUTU A-1

0
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje skrećemo pažnju na moguće odrone.