PRAVO IZ BAKINE KUHINJE: JEDNOSTAVNE I UKUSNE KROFNE PUNJENE ŠLAGOM

Krofne su mnogima omiljena poslastica. Nisu zahtjevne za napraviti, ali trebate nešto više vremena jer tijesto treba odstajati.

Najbolje je kada su svi sastojci poput jaja budu na sobnoj temperaturi jer će biti još ukusnije. Nakon toga tijesto se prži u ulju i obično puni marmeladom ili eurokremom.

Međutim punjene šlag kremom postaju još zanimljivije i uživanje u ovim neodoljivim slatkim zalogajima je zagarantovano.

Potrebno je:

  • 400-500 gr brašna
  • 15 gr kvasca
  • 2 jaja
  • 200 ml. jogurta
  • 100 ml. mlijeka
  • korica limuna
  • 1 kašika šećera
  • 50 ml. ulja
  • malo soli
  • ulje za prženje

Fil:

  • 200 gr šlag kreme od vanile

Priprema

Rastopiti kvasac u mlijeku dodati šećer, jogurt, jaja, brašno, so, korica limuna, 50 ml. ulja i ostatak brašna i umijesiti mekše glatko tijesto.

Ostaviti da naraste 15 min, razmjesiti i vaditi čašom krofne. Pokriti da opet narastu i pržiti u ulju. Kad se krofne prohlade filovati sa umućenim šlag kremom.

Posuti prah šećerom i navaliti….Uživajte!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE