Umjesto bresaka, možete da stavite neko drugo voće - maline, jagode, kajsije...
JUST COOK/YOUTUBE
Ova poslastica se služi hladna.
Sastojci:
500 g bresaka, prepolovljenih
1 limun – narendana korica i sok
100 g šećera
150 ml maskarponea
300 ml slatke pavlake
1 kašika arome vanile
4 izdrobljena keksa (npr. čajni kolutići).
Priprema:
Ilustracija
Stavite breskve, limunov sok, šećer i 2 kašike vode u tiganj i na srednje jakoj vatri kuvajte oko 5 minuta, dok voće ne omekša.
Prebacite u keramičku posudu i ostavite da se ohladi. Oko 300 gr smjese stavite u blender i dobro umutite.
U drugoj posudi umutite maskarpone, pa dodajte slatku pavlaku, aromu vanile i koricu od limuna.
Mutite dok ne počne da se zgušnjava, pa umješate pire od breskvi. Kašikom stavljajte mus u staklene čaše, pa na to dodajte malo preostalih, kuvanih bresaka i izdrobljeni keks.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.