PRAZNE ILI PUNE, VRUĆE ILI HLADNE: RECEPT ZA NAJMEKŠE I NAJUKUSNIJE KIFLICE

Ukusan doručak ili večera sa punjenjem po želji.

Potrebno je:

200 ml mlijeka

50 ml ulja

1 jaje

1 kašičica šećera

malo soli

450 g brašna

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto i ostaviti da odmori 30 min. Zatim razviti oklagijom krug manji od pola cm debljine pa ga podijeliti na 4 dijela, a svaki još na 5 trouglova.

Svaki trougao malo zategnuti rukama i saviti u kifle. Redati u pleh i pokriti folijom i krpom da odmore 20 min.

Premazati žumancetom u koje ste dodali kašiku mlijeka.

Peći na 200 stepeni oko 30 min da lijepo porumene.

Pokriti da omekšaju. Mogu se puniti džemom, sirom, praviti sendviči…

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OVAJ NAPITAK SE STOLJEĆIMA KORISTI KAO PROBIOTIK: KEFIR POMAŽE KOD FUNKCIONISANJA...

0
Kefir, kombinacija je kvasca i bakterija koje nazivaju i “kefirna zrnca” i hrane se i razmnožavaju u mlijeku bez roka trajanja.