PRED ODLAZAK NA PLAŽU: NAPITAK KOJI SMANJUJE MASNE NASLAGE

Da li ste i ove godine željeli da smršate do ljeta? Ljeto je danas stiglo, a neki možda još nisu zadovoljni svojom figurom.

Ok, nije kraj svijeta i to zato što postoji – žuti sok. Napitak koji će vam ubrzati metabolizam, izbaciti otrove iz organizma, a dobićete i tanji struk i uže bokove.

Plus je svakom organizmu s vremena na vreme potrebno da se odmori svih štetnih materija, da ojačate svoje odbrambene mehanizme i napadnete masne ćelije.

Uz ovaj napitak, rezultati su brzo vidljivi.

Napitak za mršavljenje od ananasa i jabuke

Ovaj sok ima svega četiri sastojka, a to su ananas, limun, đumbir, i jabuka, a oni su prepuni vitamina i minerala koji pozitivno utiču na organizam.

Ananas djeluje kao prirodni diuretik pomažući izlučivanje suvišne tečnosti, a samim tim pomaže i detoksikaciju organizma i mršavljenju. Ananas sadrži bromelain koji razgrađuje hranjive materije na manje dijelove koje tijelo brže može iskoristiti kao izvor energije.

Limun je bogat  vitaminom C i podstiče lučenje enzima i ubrzava eliminaciju otpadnih materija i vraća vitalnost i podiže nivo energije.

Ne kaže se džabe “jabuka na dan, tera doktora van”, a zelena jabuka je nevjerovatna. Ima visok sadržaj vlakana koji utiču na unutrašnju ravnotežu i jačanje metabolizma, sadrži pektin koji pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi.

A tu je i đumbir koji je snažan antioksidans koji pospješuje funkciju jetre i odličan je za detoksikaciju organizma. Osim toga, pomaže kod nadutosti i ubrzava probavu.

A ovo su mjere za pomenute sastojke:

1/2 ananasa

1 limun

malo đumbira

1 zelena jabuka

500 ml vode

Sve sastojke stavite u blender i izblendajte.

Potrebno je da popijete 150 ml soka prije svakog obroka i poslije pet dana vidjećete prve rezultate.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

FERK ĆE RAZMATRATI INICIJATIVU DA STRUJA NE POSKUPI ZA DOMAĆINSTVA S...

0
Za sutra je najavljena je sjednica Regulatorne komisije za energiju FERK, na kojoj će se razmatrati inicijativa o izuzimanju poskupljenja električne energije domaćinstava s većim brojem djece.