PREDLOŽEN PRITVOR NASERU PALISLAMOVIĆU KOJI JE AUTOMOBILOM USMRTIO PJEŠAKA U BLAŽUJU

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Naseru Palislamoviću koji je automobilom usmrtio pješaka u Blažuju.

Kako su naveli u Tužilaštvu KS, Palislamović se sumnjiči da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.

  • Pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opanosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti – naveli su iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Palislamović je u subotu upravljajući Ford Fiestom pješaka usmrtio na Mostarskom raskršću u Blažuju kod Sarajeva, nakon čega je nastavio voziti. No, uhapšen je nedugo nakon toga.

Nezvanično, do nesreće je došlo nakon što se Palislamović odbio zaustaviti na zahtjev policije koja je vršila kontrolu saobraćaja i brzine kretanja automobila prema Binježevu. Nastavio se kretati u pravcu Ilidže i tom prilikom je udario pješaka nanijevši mu smrtonosne povrede. Osim što je prekoračio brzinu, na vozilu su bile različite registarske oznake.

Palislamović je od ranije poznat policiji, a bio je optužen za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna 2010. godine kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.