PREDSTAVLJANJE KNJIGE NE DAJU MI OČI DA ŠUTIM 7. MARTA U CENTRU KULTURE

Predstavljanje knjige "Ne daju mi oči da šutim" spisatelja, pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja Šemsudina Gegića bit će upriličeno 7. marta u Centru kulture i mladih Sarajevo.

Prvobitno je predstavljanje te knjige bila zakazano za 28. februar, ali je odgođeno zbog mjera predostrožnosti usljed vanrednih okolnosti izazvanih koronavirusom.

Naime, autor Šemsudin Gegić koji se dvije godine nalazi na liječenju od raka u Italiji, dolazi iz Milana u regiji Lombardia koja je zahvaćena koronavirusom, te je to bio razlog za pomjeranje datuma predstavljanja knjige.

Promotori knjige su Željko Rutović, Amer Ramusović, Draško Došljak i Dragan Đurović.

  •  Dvadeset i šest Gegićevih priča po svojoj unutarnjoj strukturi i organizaciji, istovremeno funkcioniraju i kao klasična zbirka priča – jer je svaka pojedinačno zaokružena, ali i kao takozvani labavi roman – jer ih osim zajedničkog narativnog plana u romanesknu strukturu uvezuje i pripovjedačeva porodica koja je u ključnim pričama ove knjige u prvom planu, dok se u ostalim pričama više ili manje naziru u pozadini događaja koji su posljedično nastupili iz sudbinskih i povijesnih okolnosti kroz koje je prolazila upravo ta porodica – navodi u recenziji bosanskohercegovačka književnica Fadila Nura Haver, piše Fena.

Izdavač knjige je časopis “Komun@” iz Podgorice, a recenzenti su Željko Rutović iz Crne Gore i Fadila Nura Haver iz Bosne i Hercegovine, redaktor Hadžem Hajdarević, a autorica korica Amela Hadžimejlić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ARMIN HOŽIĆ ZA HAYAT: BOŠNJACI ZASLUŽUJU PREDSTAVNIKE U SABORU HRVATSKE

0
Bošnjačka manjina, druga po brojnosti u Hrvatskoj, očekuje da nakon tri mandata u kojima nisu imali svoga predstavnika, od 151 saborskog zastupnika jedan bude Bošnjak