PREDSTAVLJAO SE KAO ESTETSKI HIRURG, A NIKADA NI OBUKU NIJE PROŠAO: OVO SU DETALJI SKANDALA

Lažni estetski hirurg iz Srbije uhapšen je u Beču nakon što ga je jedna od korisnica njegovih usluga prijavila zbog nesavjesnog liječenja, a nesretna žena je nakon tretmana u jednom stanu u glavnom gradu Austrije završila u bolnici.

Istragom austrijske policije utvrđeno je da je Srbin imao više ovakvih lažnih ordinacija širom Beča.

Austrijska policija započela je istragu protiv lažnog srpskog ljekara starog 33 godine još aprila 2020., i to nakon što ga je jedna pacijentica prijavila. Utvrdili su da 33-godišnjak iznajmljuje stanove širom Beča i pretvara ih u privatne ordinacije za tretmane ljepote.

Svoje usluge nudio je putem društvenih mreža, ali zapravo nije posjedovao nijednu odgovarajuću licencu za rad.

Žena koja ga je prijavila, obratila mu se kako bi tretmanima uklonila bore oko očiju, ali je zadobila toliko teške povrede da je završila na operacionom stolu.

Srbin je ubrzo uhapšen u bečkom Opernringu, a policija je utvrdila da nikada nije prošao nikakvu obuku da bi se bavio tim pozivom, piše Nova.rs.

Prema riječima njegovog advokata Andreasa Strobla, uhapšeni lažni doktor se branio da nikada sam nije obavljao tretmane ljepote, već da je u tim prilikama pozivao navodne ruske stručnjake.

On je uhapšen, ali je vrlo brzo pušten iz pritvora.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DODIK ORGANIZIRA MITING U BANJOJ LUCI: NEZADOVOLJNI REZOLUCIJOM O SREBRENICI

0
Protiv Rezolucije o Srebrenici u UN-u već izvjesno vrijeme se lobira, a predstavnici RS, na čelu sa SNSD-om, danas u Banjoj Luci organizira veliki narodni miting, koji će se održati na Trgu krajine.

PONOVO ZEMLJOTRES U TURSKOJ