PREMINUO IRRFAN KHAN, GLUMAČKA ZVIJEZDA BOLLYWOODA I HOLLYWOODA

Jedan od najpopularnijih indijskih glumaca, zvijezda i Bollywooda i Holluwooda Irrfan Khan preminuo je danas u 54. godini, javlja Anadolija.

Njegov publicist potvrdio je vijest o smrti i dodao da je Khan bio veliki borac koji je do posljednjeg daha bio inspiracija svim ljudima oko sebe.

Nakon dugotrajne borbe protiv neuroendokrinih karcinoma, Khan je nedavno hospitaliziran u Mumbaiju zbog infekcije debelog crijeva. Protekle dvije godine uglavnom je bio na liječenju u Londonu. Irrfan Khan je 2011. godine dobio nagradu Padma Shri koja se smatra jednim od najvećih odlikovanja u Indiji.

Svega tri dana prije smrti Khan je izgubio majku Saeedu Begum koja je umrla u 96. godini. Zbog zabrane kretanja u jeku pandemije COVID-19 nije mogao prisustvovati majčinoj sahrani.

Khan je rođen u Rajasthanu na zapadu Indije u muslimanskoj porodici iz radničke klase. Njegov glumački talent prepoznala je Nacionalna dramska akademija u Delhiju čiji je bio i stipendist.

Posljednji put se pojavio u filmu “Angrezi Mediumu“, objavljenom početkom marta ove godine. Među brojnim bolivudskim hitovima u kojima je glumio su i “Lunchbox“, “Hindi Medium“ i “Paan Singh Tomar“. Njegovi međunarodni projekti poput “Life of Pi“, “Slumdog Millionaire“ i “A Mighty Heart“ donijeli su mu svjetsku slavu.

Indijska kinematografija ostala je bez istaknutog člana, a glumac Amitabh Bachchan je za Khana, partnera iz filma “Piku“, kazao da je bio nevjerovatan talent, ljubazan kolega i značajan član svjetske filmske industrije.

  • Vijest o njegovoj smrti je najtužnija koju sam primio. Prerano nas je napustio i ostavio veliku prazninu – kazao je iskusni glumac Bachchan.

Producent Mahesh Bhatt i glumačke zvijezde Nimrat Kaur i Konkana Sensharma također su kazali da su shrvani viješću o Khanovoj smrti i poručili da svijet neće biti isti bez njega.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LJUDI BJEŽALI U PANICI, A SCENE SU JEZIVE: MUŠKARAC SE ZAPALIO...

0
Mladić se zapalio u petak poslijepodne u blizini zgrade suda u New Yorku gdje se nastavio odabir porote u kaznenom suđenju bivšem predsjedniku SAD Donaldu J. Trumpu.