PREMINUO PRVI STRIJELAC U HISTORIJI FRANCUSKOG KLUBA

U 73. godini preminuo je Bernard Guignedoux, fudbaler koji je postigao prvi gol u historiji francuskog prvoligaša PSG.

U saopćenju kluba se navodi da je on bio prvi strijelac u historiji PSG-a.

  •  Žao nam je što smo izgubili našeg prvog strijelca Bernarda Guignedouxa. Izražavamo saučešće njegovoj porodici. Nećemo te zaboraviti, spavaj mirno Bernarde, ističe se u saopćenju uz koje je podijeljena i fotografija Guignedouxa tokom postizanja prvog gola za PSG.

Guignedoux je postigao prvi gol u historiji PSG-a koji je osnovan 12. avgusta 1970. godine. Gol je donio izjednačenje s Potiersom, a za klub iz Pariza igrao je od 1970. do 1972. godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE