PREOKRET U SLUČAJU SMRTI MOMKA NA JEZERU: ŽENA TVRDI DA JE VIDJELA DA MRTVOG ALEKSANDRA IZ DŽIPA BACAJU U VODU?

Tijelo Aleksandra P. (19) iz sela Lukomir kod Žitorađe, koji je nestao u nedelju popodne, nađeno je u utorak ujutru oko 6.30 u Bubličkom jezeru, a policija sumnja da je riječ o ubistvu.

Viši javni tužilac u Prokuplju naložio je i obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a kako nezvanično saznajemo, više osoba je saslušano radi prikupljanja informacija o nestanku i smrti mladića.

Tijelo, koje je isplivalo iz vode, primijetili su rođaci Aleksandra P., koji su više od 24 sata bili na jezeru i tragali za njim.

Prema jednoj vrziji, nesretni mladić je najpre ubijen, a zatim bačen u vodu. Navodno, jedna starija žena je vidjela kako nekoliko mladića iz džipa baca u jezero njegovo tijelo.

Jedna od sumnji je i da je Aleksandar nekom od momaka sa kojima je bio u društvu dugovao novac. Prije odlaska sa njima, rekao je sestri da će se brzo vratiti.

Aleksandar je, kako smo već pisali, u nedelju sa društvom došao na jezero. U popodnevnim satima, prijavljeno je da ga nema, pa je obavještena policija, koja je zajedno sa članovima njegove porodice pokušavala da ga pronađe.

  • Obdukcija će pokazati koji je uzrok smrti mladića, a istraga je u toku – kazali su za Kurir u Tužilaštvu.

Poznanici Aleksandrove porodice u Lukomiru i Žitorađi za mladića imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio vrijedan i miroljubiv. Pored roditelja, imao je i mlađu sestru, koja, kako kažu, ne prestaje da plače za bratom od kada je saznala za njegovu smrt.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE