PRESUDA ODMAH DANAS: DIREKTORU I UPOSLENIKU OSA-E ZAVRŠENO SUĐENJE

U Sudu Bosne i Hercegovine završeno je suđenje Osmanu Mehmedagiću, direktoru OSA-i i Muhamedu Pekiću, uposleniku te gencije.

Odmah po završetku ročišta na kojem su iznesene završne riječi, sudija Branko Perić je najavio da će presuda u ovom slučaju biti donesena danas u 12 sati.

Tužilac Oleg Čavka je u završnoj riječi kazao kako smatra da je potpuno dokazao krivnju optuženih, a od Suda je tražio da ih proglasi krivim i osudi “po zakonu”. Međutim, ono na čemu je insistirao, a što je po mišljenju odbrane ključno za ovaj predmet, je da se Mehmedagiću “zabrani obavljanje funkcije direktora OSA-e” i to na pet godina.

S druge strane, advokati optuženih su kazali kako niti iz jednog dokaza tužioca, a posebno iz iskaza svjedoka, ne proizilazi da su počinili bilo šta nezakonito, naprotiv.

Mehmedagiću i Pekiću je suđeno zbog izuzimanja snimaka iz poslovnice BH Pošte u Sarajevu, gdje je Tužilaštvo smatralo da je to urađeno nelegalno i za “privatne potrebe direktora OSA-e”, piše Faktor.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.