PRETRES UNIVERZITETA: REKETIRALI STUDENTE ZA 1.500 KM

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona upali su u prostorije Američkog univerziteta u Tuzli čiji je vlasnik Denis Prcić potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Kako saznajemo, pretres se obavlja po nalogu Suda u Tuzli a odnosi se na malverzacije u radu ove visokoškolske ustanove u vezi s izdavanjem diploma.

U prostorijama Univerziteta nalazi se i Prcić koji je stigao jutros iz Sarajeva.

Prema informacijama, jučer je obavljen pretres stana sekretara Fakulteta a nađene su diplome, matične knjige i dokumentaciju koja mora biti na ovoj ustanovi.

Navodno, radi se o diplomama kojima su reketirali studente za 1.500 KM.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRIVATNA KOMPANIJA U BIH ISPLATILA SVIM RADNICIMA POMOĆ U IZNOSU OD...

0
Privatna kompanija Grafotisak, sa sjedištem u Grudama, jučer je svim svojim zaposlenicima isplatila pomoć u iznosu od 2.520 KM.