PREVARILI VIŠE OD HILJADU LJUDI DA IM UPLATE NOVAC ZA SIGURAN DOBITAK NA KLADIONICI, ZARADILI SKORO MILION KM

Policijski inspektori iz PS Čukarica su nakon višemjesečnog operativnog rada, u saradnji sa kolegama iz Valjeva i Loznice i Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal uhapsili 10 osoba zbog sumnje da su na teritoriji Srbije izvršili više krivičnih dijela Prevara i Pranje novca.

Krivično djelo osumnjičeni su izvršili na taj način što su preko društvenih mreža otvorili profile pod nazivom “Super tips 1×2”, “Šmeker_tim1”, “Dušan_šmeker tim1”, “Dušan_šmeker tim2”, “Dušan_šmeker tim”, pronalazili oštećene (za sada preko 1000) i dovodili ih u zabludu da mogu da dobiju veliki novac na klađenje na fudbalskim utakmicama, zahtjevajući da uplate određenu sumu novca kako bi im dali utakmice na koje treba da se klade ili da će oni odigrati umjesto njih, saznaje Blic.rs.

  • Nakon toga su slikali falsifikovane tikete kladionice na kojima se vidjelo da je dobitak 8.000 eura i tražili da im se uplati 620 eura za proviziju, a da će im oni nakon toga poslati brojeve kodova da bi podigli novac – kaže izvor “Blica”.

Na osnovu sadašnjih prijava osumnjičeni su pribavili imovinsku korist u iznosu od oko milion maraka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MILANOVIĆ SCHMIDTA OKARAKTERISAO KAO ‘KOLONIJALNOG GOSPODARA’

0
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sinoć je dao intervju za hrvatsku televiziju RTL, gdje je, između ostalog komentarisao i posljednji potez visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta - nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona.