PRIČA KOJU RIJETKI ZNAJU: ZABORAVLJENI BRAT DŽEJA RAMADANOVSKOG JEDINI JE KOJI JE PLJUNUO ARKANOVU SLIKU

Džej Ramadanovski je bio jedan od najpoznatijih folk pjevača na našim prostorima.

Ima mnoštvo pjesama u svom opusu, a većina su veliki hitovi i dan danas, i vjerovatno nikada neće prestati da se pjevaju.

Jedna od njih je i čuvena balada “Uspeo sam u životu”. Međutim, osim što je vrlo emotivna, ova pjesma iza sebe krije i jednu nevjerovatnu priču o njenom autoru. Numeru “Uspeo sam u životu” napisao je Džejev brat od tetke Iso Lero Džamba, koji je bio najpoznatiji dorćolski don.

Džamba je nestao je prije 28 godina. Posljednji put viđen je u ranim jutarnjim satima ispred kockarnice “London” na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, poslije tuče na šestom spratu Beograđanke.

Njegovo tijelo nikada nije nađeno, ali smatra se mrtvim.

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu “Beograđanke” koju je tada obezbjeđivala agencija “Delije”, a čiji je vlasnik bio Arkan. Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije htio da plati ulaznicu, a poslije kraće prepirke pljunuo je Arkanovu sliku, piše Espreso.rs.

Kao po komandi, momci iz obezbjeđenja pretukli su Isu. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog Džambu.

Još uvijek se na ulici prepričava da je gomila Arkanovih Delija/Tigrova pretukla do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut gdje su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe.

Historija sukoba između Džambe i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloljetnike u Valjevu.

Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobijedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu.

Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE