PRIJEDLOG ZA RUČAK: PILETINA PUNJENJA MANDARINAMA

Recept za kaloričan ručak bez mnogo truda.

Sastojci: 3 kom mandarina, 0.35 šoljice peršuna list, 2 čehna bijelog luka, 2 kašičice paprika u prahu, 0,50 g krušnih mrvica, 60 g maslina, zelene, slane konzervirane, 4 filete, pileća prsa, 125 g dimljena juneče kobasica, 0.35 šolice peršina, list.

Priprema:

1. Iscijedite sok dviju mandarina pa ga umiješajte u zdjelu s nasjeckanim peršunom, bijelim lukombiberom, čilijem i dvije kašike ulja. Začinite solju i biberom.
2. Potom izmiješajte krušne mrvice, masline i dvije kašike peršunove mješavine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JE LI BOLJI ČVRSTI ILI TEČNI SAPUN? NA JEDNU STVAR POSEBNO...

0
Pranje ruku, naročito u vrijeme pandemije, postalo je prioritet i jedan od najvažnijih načina za sprečavanje širenja infekcije. No, iako je mnogima svejedno koriste li sapun u čvrstom ili tečnom obliku, na jedan detalj bi trebalo obratiti pažnju.