PRIJETIO OTMICOM DJECE: DILER IZ BIH OD AUSTRIJANKE POKUŠAO IZNUDITI 250.000 EURA

Diler iz Bosne i Hercegovine uhapšen je zbog prijetnji Austrijanki iz Linca da će joj oteti djecu ukoliko ne isplati dug svog bivšeg supruga.

Ova 33-godišnjakinja iz Linca prijetnju je dobila putem Facebooka, krajem januara. Odmah je obavijestila policiju,a ucjenjivač je uhapšen.

Mediji prenose da je 38-godišnji državljanin BiH dao ultimatum Austrijanki da 27. januara u 16 sati mora da mu donese 250.000 eura, koliko je iznosio dug njenog bivšeg supruga.

U slučaju da to ne uradi, zaprijetio je da će joj oteti djecu, te da će im se “nešto loše desiti”.

Pozadina cijelog slučaja iznude i prijetnji ima veze sa novcem koji je pripadao narko bandi. Naime, ucjenjivač je rekao da je novac neka vrsta “obeštećenja” za štetu koju je njen muž nanio njegovoj grupi.

Inače, njen bivši suprug je trenutno u zatvoru baš zbog poslova sa drogom, a i uhapšeni državljanin BiH ima podebeo dosije vezan za narkotike.

Kako prenose austrijski mediji, on je uhapšen u stanu u Lincu. Odmah je priznao sve što mu se stavlja na teret i sproveden je u zatvor.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SPASILAC KOJI JE DANKU (2) TRAŽIO 20 SATI: NA OVIM MJESTIMA...

0
Spasilac Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja (GSS) bio je gost RTS, i tom prilikom je pričao o potrazi za malom Dankom Ilić iz Bora (Srbija), u kojoj je učestvovao više od 20 sati.