PRINC HARRY SE POJAVIO U ŠKOTSKOJ, MNOGE IZNENADILO KAKO ŽELI DA GA ZOVU

Princ Harry, vojvoda od Sussexa, danas se pojavio u Edinburghu na jednom od svojih posljednjih angažmana prije nego što potkraj marta sa suprugom Meghan zauvijek napusti kraljevske dužnosti.

Organizatore događaja na kojemu je Harry govorio nemalo je iznenadilo kada im je princ rekao kako da ga najave.

  • Samo Harry. Tražio je da ga oslovljavamo samo imenom – rekli su organizatori.
  • Molim vas, toplim škotskim zagrljajem pozdravite Harryja – rekla je voditeljica prije nego što je princ počeo govoriti.

Inače, članove kraljevske porodice koji nose titule HRH, odnosno Njegovo/Njezino Kraljevsko Visočanstvo, u službenim se dokumentima i na službenim događajima ne oslovljava imenom, nego titulom. Tako su Harryja dosad predstavljali s Njegovo Kraljevsko Visočanstvo vojvoda od Sussexa, a njegovu suprugu Meghan kao Njezino Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Sussexa.

Princ Charles službeno je Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ od Walesa, princ William je Njegovo Kraljevsko Visočanstvo vojvoda od Cambridgea, a princ Andrew, recimo, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo vojvoda od Yorka.

Kraljica Elizabeta je Njezino Veličanstvo kraljica.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE