PRIPREMITE TRADICIONALNI BOSANSKI LONAC: DUGO SE KRČKA ALI VRIJEDI SVAKE MINUTE

Ovaj se, nažalost, kuha 6 sati, ali ne traži nikakvu pažnju.

SASTOJCI:

500 g teletine

500 g janjetine

1 kg krompira

4 velike mrkve

4 luka

1 glavica bijelog luka

2 mlada kupusa

so

biber u zrnu


PRIPREMA:

  1. Meso začinite i ostavite sa strane.
  2. Krompir ogulite i izrežite na velike komade.
  3. Isto učinite sa mrkvom i lukom.
  4. Kupus izrežite na četvrtine.
  5. Na dno lonca uspite ulje pa poredajte meso.
  6. Na meso stavite dio kupusa, luk, krompir i mrkvu.
  7. Redajte sastojke dok sve ne potrošite.
  8. Na vrh stavite prerezanu glavicu bijelog luka i zalijte s malo vode.
  9. Vrh posude pokrijte papirom za pečenje i dobro svežite.
  10. Kuhajte 6 sati na najslabijoj vatri bez miješanja, otvaranja i diranja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POSLIJE IFTARA: ZASLADITE SE UKUSNOM TUFAHIJOM

0
Tufahije predstavljaju omiljeni recept bosanske kuhinje, međutim treba naglasiti da nisu sve jabuke pogodan materijal za tufahiju.