PRITISNUO JE CRNI LUK NA RUKU: NEKOLIKO MINUTA KASNIJE NEVJEROVATNO ŠTA SE DOGODILO

Ne samo da je nezaobilazan sastojak mnogih jela, već je i pravo čudo majke prirode, kada je u pitanju liječenje nekih bolesti i zdravstvenih problema! Protiv opekotina Sigurno ste se makar jednom u životu opekli na ringlu ili neki vreli predmet. Sljedeći put kada vam se to desi, isjecite parče crnog luka i naslonite na […]

Ne samo da je nezaobilazan sastojak mnogih jela, već je i pravo čudo majke prirode, kada je u pitanju liječenje nekih bolesti i zdravstvenih problema!

Protiv opekotina

Sigurno ste se makar jednom u životu opekli na ringlu ili neki vreli predmet. Sljedeći put kada vam se to desi, isjecite parče crnog luka i naslonite na opekotinu. Njegovo prirodno antiseptičko i sedativno dejstvo, spriječiće nastanak infekcije i kasnije, ožiljaka.

Spriječava ubod insekata

Intenzivan miris luka spriječiće ubod komaraca. A u slučaju da već imate ubod, prislonite luk na kožu i spriječićete onaj nesnosni svrab.

Crni luk je genijalan!

Bol u uhu

Još su naše prabake znale: Crveni luk zaustavlja bol u uhu. Osim što izvlači vosak iz ušiju, oslobađa vas bola i neprijatnosti!

Groznica

Imate groznicu? Samo postavite crni luk u čarapu i visoka temperatura biće kao rukom odnešena!

Detoksikacija organizma

Crni luk dokazano neutrališe bakterije i nezaobilazan je dio terapije protiv bakterija i virusa gripa!

Da li je i vama crni luk nekada pomogao? Imate još neki savjet? Podjelite sa ostalima, u komentarima…

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GODINU NAKON POPLAVA, POLJOPRIVREDNICI U KRAJINI NISU PRIMILI OBEĆANU POMOĆ

0
Proljeće je poljoprivrednicima u Bosni i Hercegovini donijelo stare probleme. Reći će kako je stanje svake godine sve teže, štete na usjevima su uslijed klimatskih promjena postale neizbježne, a poljoprivrednici iz Unsko-sanskog kantona i gotovo godinu dana nakon poplava, obećanu pomoć nisu dobili.