PRIVEDEN JER SE POPEO NA AVION I HODAO PO KRILU

Jedna osoba je privedena nakon što se u subotu popela na krilo aviona kompanije „Alaska Airlines“, koji se spremao za poletanje na aerodromu u Las Vegasu, saopštili su iz pres službe aerodroma.

  • Let 1367 iz Las Vegasa za Portland pripremao se za poletanje kada je pilot primjetio osobu koja je dolazila prema letjelici i obavjestio kontrolni toranj – navodi se u saopštenju kompanije „Alaska Airlines“.

Policija Las Vegasa i službenici aerodroma priveli su muškarca, izjavio je porparol međunarodnog aerodroma „MekKaren“ Joe Rachel, prenosi CNN.

  • On je odveden u medicinsku ustanovu, a avion se vratio sa uzletišta radi potpune kontrole nakon incidenta – dodao je on.

Video snimak koji je napravio jedan putnik prikazuje čoveka kako sjedi i hoda po krilu. Zatim skida čarape i cipele pre nego što je pokušao da se popne na zakrivlljeni deo krila Boinga 737.

Dok policajci prilaze čovjeku, on klizi niz krilo i pada na asfalt ispod, navodi CNN.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U UN-U DANAS BRIFING O PRIPREMAMA ZA 29. GODIŠNJICU GENOCIDA U...

0
Na službenoj stranici Ujedinjenih naroda za danas je u sjedištu ove organizacije u New Yorku najavljen „Brifing o pripremama za obilježavanje 29. godišnjice genocida u Srebrenici, uključujući nacrt rezolucije o „Međunarodnom danu sjećanja i sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine“.