PRNJAVORAC, TRENERICA ATLETSKOG KLUBA VOGOŠĆA: TEŠKO JE ODRŽATI DISTANCU SA MALOM DJECOM

Trenerica Ateltskog kluba Vogošća, profesorica Amela Prnjavorac bila je gošća emisije Dobar dan BiH, Hayat TV-a.

Znamo da su u određenom momentu gotovo sve aktivnosti zaustavljene, tako i sportske, treninga nije bilo, djeca nisu išla ni u školu ni u vrtiće – postepeno se vraćate ranijim obavezama i rasporedu. Jeste li u atletskom klubu uspjeli realizovati treninge, takmičenja i sve druge aktivnosti unatoč otežavajućim okolnostima?

  • Mi smo redovno pratili krizni štab šta će odlučiti kako bi se mi organizovali.  Mi smo u ovoj skupini koja radi vani, koja ima dosta bolje uslove od nekih zatvorenih prostora.  Tako da smo roditelje odmah obavijestili. Napisali šta je ono što je važno šta djeca odnosno mi treneri treba da ispoštuju. Plašili smo se prvog treninga jer smo imali malu dječicu  u pitanju, od 4-7 godina.  Teško je održati distancu s njima.  Oni ne mogu razumijeti kao odrasli.  Uz pomoć roditelja, zaista smo uspjeli odmah da se organizujemo da ti prvi treninzi prođu odlično. Intenzivirali smo treninge kako bi pokušali vratiti kondiciju koju su izgubili.
Hayat TV

Jesu li djeca izgubila kondiciju?

  • Moram reći da prvo smo krenuli laganim tempom, prilagođeno je bilo i nije se toliko osjetilo. Međutim, kada smo došli na prva takmičenja bilo je medalja ali nisu postigli svoje najbolje rezultate.

Koliko je značajno, trenerice, pogotovo u današnjem vremenu ne zapostaviti fizičku aktivnost?

  • Šta vam požele drugi? Da ste živi zdravi i sretni. U ovom period izolacije je bilo bitno sačuvati porodicu i prioritet je bio da djeca ostanu aktivna.  Bez aktivnosti , naročito period do puberteta je bilo motivisati da ostanu aktivni.  Stali online treninge koji će biti motivirajući kako za djecu  i roditelje budući da je 60 minuta potrebno za neke aktivnosti  morali smo način način kako oni da ostanu aktivni a većina je pokazala da jeste.

Video pogledajte OVDJE

(Faruk Durmišević)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIKI NEREDI U TIRANI: DEMONSTRANTI PALE ZGRADE, POLICIJA MORALA DA INTERVENIŠE

0
Opozicija je danas u glavnom gradu Albanije Tirani organizovala proteste protiv rukovodstva grada, a u jednom momentu sve je postalo nasilno.