PROBAJTE ČORBU OD KELJA I TELETINE

Sastojci:

  • 4-5 kašika ulja
  • 120 g luka
  • 200 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 400 g teletine od buta
  • 400 g krompira
  • 1 kašika vegete
  • slatka paprika mljevena
  • 600 g kelja
  • 100 ml passate
  • 2-3 čehna bijelog luka
  • 1,5 l vode
  • 25 g oštrog brašna
  • So, crni biber mljeveni

Priprema

Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice. Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, pobiberite i nastavite dinstati povremeno podlijevajući vodom.

Kad meso gotovo omekša, umiješajte krompir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite vegetom i slatkom paprikom i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, bijeli luk i vodu. Čorbu kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Pred kraj umiješajte brašno razmućeno u malo vode.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA AKCIJE ‘PRETIS’

0
U prisustvu preživjelih učesnika danas je obilježena 29. godišnjica akcije "Pretis" u Vogošći.