- 4-5 kašika ulja
- 120 g luka
- 200 g mrkve
- 50 g korijena celera
- 400 g teletine od buta
- 400 g krompira
- 1 kašika vegete
- slatka paprika mljevena
- 600 g kelja
- 100 ml passate
- 2-3 čehna bijelog luka
- 1,5 l vode
- 25 g oštrog brašna
- So, crni biber mljeveni
Priprema
Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice. Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, pobiberite i nastavite dinstati povremeno podlijevajući vodom.
Kad meso gotovo omekša, umiješajte krompir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite vegetom i slatkom paprikom i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, bijeli luk i vodu. Čorbu kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Pred kraj umiješajte brašno razmućeno u malo vode.